Hvor mye koster det å bygge et hus?

HVOR MYE KOSTER DET Å BYGGE ET HUS?

– Flytt inn i ny enebolig til under 4 millioner

Hvor mye koster det å bygge et hus?
Det umiddelbare svaret er: Hvor mange runder er det på Bislett?.. =)
I starten av et husprosjekt når man leter etter tomt og skal velge hus og innvendige kvaliteter er det litt sånn, men heldigvis er det noen enkle grep du kan ta for å ende opp med et svar som er mye mer presist og som du kan ta med til banken.

 

Mange tror at det er veldig dyrt å bygge et nytt hus, og det kan det også være, men det kan også være overraskende rimelig. Det kommer an på forholdet mellom drømmer, din ideelle løsning og din økonomi. Vi ønsker å vise at husdrømmen er så absolutt innen rekkevidde og at prosessen ikke er så uoversiktlig som mange tror.

To hus til under 4 millioner og fire hus til under 4,5 millioner

Fire husleverandører i Os har gitt oss fast pris på noen av sine hus. Vi har blant annet funnet to huseksempler til deg, der du kan flytte inn i helt nytt hus for under fire millioner. Vi har også funnet fire flotte hus til under 4,5 million. Prisene under er regnet ut på bakgrunn av kjøp og opparbeiding av tomt 65 i Halhjemsmarka, Os og inkluderer alt*. For disse prisene kan du sette nøkkelen i døren og flytte rett inn. Klikk deg inn på hver av dem for detaljert kostnadsoversikt og leveranseliste med oversikt over inkluderte kvaliteter.

SNØHVIT - fra Alvsbyhus
Levert av Alvsbyhus

Kr. 3 934 106,-

STETINDEN fra Vestlandshus*
Monter Os v. Stig-Atle Gjøvåg

Kr. 3 950 108,-

KVALHEIM fra Mesterhus
Byggm. Bjørn Døsen

Kr. 4 151 870,-

Snøhvit fra Alvsbyhus
Stetinden Vestlandshus levert av Monter Os
Kvalheim_original

TUA fra Norgeshus
Byggm. Kjell Aarvik

Kr. 4 305 870,-

KNERTEN fra Norgeshus
Byggm. Kjell Aarvik

Kr. 4 371 646,-

MARSTEIN fra Mesterhus
Byggm. Bjørn Døsen

Kr. 4 450 346,-

Tua Norgeshus
Knerten Norgeshus
Marstein Mesterhus
*Prisen for Stetinden fra Vestlandshus, Monter Os Byggsenter kommer ikke med hvitevarer. Varmekilde som leveres med er pipe og ovn, evt. panelovner/varmepumpe er tilleggsvalg. Huset kommer med varmekabler på bad.

Se tomt 65 og de andre tre tomtene her.

Vi har også regnet ut hva det vil koste å bruke disse seks eksempelhuset på en av de andre tre tomtene våre. En oversikt over tomtene og prisliste for husene på hver enkelt finner du her.

Tomt 65, 53, 62 og 64 med pris på eksempelhus.

Prosessen kan virke uoversiktlig med mange ukjente kostnader, men disse kan enkelt deles inn i fire hovedgrupper. Klikker du deg inn på hver av de seks huseksemplene over,  finner du en knapp for å åpne en detaljert kostnadsberegning for alle disse hovedgruppene. Kostnadsberegningen er basert på kjøp og opparbeiding av tomt 65 i Halhjemsmarka, men du kan bruke disse for å estimerer pris for andre hus bygget på andre tomter enn dem vi har brukt.

  • Kostnad for kjøp av tomt inkl. dokumentavgift 2,7%
  • Kostnad for tilrettelegging/grunnarbeid tomt
  • Andre byggerelaterte kostnader som:
    • Gebyrer/avgifter til kommunen, byggelånsrenter og en liten diverse post på 20 -30 000,-
  • Valg/kjøp av hus fra huskatalog som passer til tomten. Valg av ytre og indre kvaliteter. (Selve byggingen og det innvendige arbeidet pleier å inngå som en del av prisen).
    • Oppsett av grunnmur/støpt betongsåle/ringmur. Elektriker og rørleggerarbeid fra tomtegrense og inn til hus. (Spør husleverandør. Flere har dette inkludert eller tilbyr dette som en del av pakken for en grei kostnad.)